Lyijytasapainot

Lyijytasapainot, joita nykyään voitaisi kutsua normaalitasapainoiksi kevennettyjen mukaan tulon myötä. Lyijytasapainoilla on erittäin pitkät perinteet suomalaisessa pilkkimiskulttuurissa. Se on alunperin suunniteltu suuren ahvenen kiusaksi, mutta kuhan yleistyessä on sekin siihen hauen lisäksi mieltynyt. Tästä johtuen tasapainon eteen kannattaa haukipitoisissa vesissä laittaa peruke. Tasapainot ovat nimensä mukaisesti valmistettu poikkeuksetta lyijystä, joka takaa sen että se uppoaa mahdollisimman nopeasti. Painonsa puolesta soveltuvat myös hyvin kalastukseen syvemmissä vesissä.

Lyijytasapainoille tyypillinen osa on perälevy. Perälevy tekee tasapainolle sen tyypillisen uintiliikkeen kun kalastaja nostaa siimaa ylöspäin ja antaa sen laskeutua vapaasti alas. Näin ollen se ei pelkästään vaan pompi siiman päässä.

Olennainen osa lyijytasapainosta on sen mahakoukku. Mahakoukkuna on yleensä normaali kolmihaarakoukku tai värikoukku. Usein sinne lisätään vielä kiihokkeeksi kärpäsen toukat.

Valikoimistamme löydät niin tehdasvalmisteisia kuin myös pienvalmistajien taidonnäytteitä. Tietyt mallit ovat todella kysyttyjä ja niiden saatavuus on varsinkin kauden aikana todella hankalaa!  Valikoimastamme löydät mm. Rapala, Aqua, Eepe, Pikku-Nikkilä, Nils Master ja KalaPele lyijy Nulikan.

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy