Mormuskat ja leechit

Perinteisimpään pilkkimistyyliin eli pystypilkintään kuuluu yhtenä tärkeimpänä osana mormuska. Mormuskalla tarkoitetaan viimeisimmäksi siimaan asennettavaa koukullista houkutinta. Yleensä mormuskaan laitetaan vielä kärpäsentoukka ja/tai surviainen lisäämään kalojen mielenkiintoa. Aina mormuskan käyttöön ei tarvita lisätä pilkkiä yläpuolelle vaan joskus kaloja saadakseen täytyy käyttää pelkkää mormuskaa. ”Mormuskointi” eli pelkän mormuskan käyttö onkin erittäin tehokas tapa silloin kun kala on todella nihkeällä syönnillä. Tällöin hieman suurempi ja yleensä painavemmasta materiaalista kuten volframista valmistettu mormuska voi pelastaa päivän. Pelkkä iso mormuska on myös tehokas isolle ahvenelle ja kirjolohelle.

Mormuskoiden, kuten muiden pilkkituotteiden ympärille on kehittynyt varsin kattava pienvalmistajien ryhmä. Mormuskat ja leechit ovatkin saaneet ylleen melkoisen komean väri- ja malliskaalan, joten jokaiselle pitäisi löytyä joltakin valmistajalta omansa.

Leechit ovat osittain kehittyneet mormuskakalastuksesta. Siinä yhdistyy pilkin ja painoperhon ominaisuudet. Mormuskan muotoon on lisätty erilaisia karvoja, joilla imitoidaan järven luontaisia hyönteisiä tai luodaan kalalle ärsykettä. Leechit sopivat hyvin ahvenen pilkintään, kirjolohen pilkintään, koskessa tapahtuvaan heittokalastukseen tai ihan yleiseen heittokalastukseen. Harjuksen ja myös lohen on todettu pitävän leechistä.

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy