Pilkit

Pilkkimistä voidaan pitää melkein ainoastaan suomalaisten kalastajien etuoikeutena. Suomen lisäksi tämä onnistuu vain muutamassa maassa johtuen kylmistä talviolosuhteista. Pilkkimisestä onkin kehittynyt suomalaisten keskuudessa ylivoimaisesti suosituin kalastusmuoto, jonka ympärille on kehittynyt paljon uusia tyylejä. Perinteinen pystypilkintä pitää edelleen hyvin pintansa varsinkin kilpapilkinnässä, mutta rinnalle on nousemassa eritoten nuorten keskuudessa tasapainolla pilkintä.

Pilkkimisessä kohdekalana on melkein poikkeuksetta ahven. Sitä yritetään jäänpäällä olevasta reiästä jallittaa mm. pystypilkillä, tasapainolla tai pelkällä mormuskalla. Kaikki nämä muodot ovat aikojen saatossa kehittyneet, mutta viimeisin ja suurin kehitys on tapahtunut tasapainoissa. Sinne on normaalin tasapainon rinnalle kehitetty ns. kevennetty tasapaino, jolla on huomattavasti enemmän uintiliikettä kuin normaalilla tasapainoilla. Näin ollen sen huokuttavuus on paljon suurempi. Tämä kalastusmuoto on osoittautunut erittäin tehokkaaksi suurahvenen pyyntitavaksi eikä kuhakaan tällaista herkkua väistä.

Kevennetyn ympärille on myös kehittynyt hurja määrä käsityömalleja, joita meidänkin valikoimista löydät runsaasti.  Sama pätee myös pystypilkki puolella, jossa käsityönä valmistetaan suuri määrä pilkkejä.

Tervetuloa tutkimaan  erittäin laaja valikoima pilkkituotteitamme! Meiltä löydät varmasti tarvitsemasi!

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy