Vaaput

Vaaput ovat suomessa yleisimmin käytetty viehe vetouistelussa. Suomi onkin vaapuille muutenkin hyvin ominainen maa, koska yksi maailman vanhimmista, ellei vanhin uistin, Rapala on meiltä lähtöisin. Rapala onkin innostanut monta kalamiestä aloittamaan oman uistimen valmistuksen. Vaapuntekijöiden määrää mitattaessa, suomesta löytyy varmasti eniten niitä nikkaroivia kalastajia kuin mistään muualta.

Vaappujen tärkeimpinä kohdekaloina ovat varmasti kuha, hauki ja ahven. Totta kai sitä käytetään myös paljon lohelle ja taimenelle. Vaapun valintaan monella vaikuttaa omat väri mieltymykset, kalastettavan alueen syvyys, muilta saadut saalispalautteet ja totta kai uinti. Näistä ominaisuuksista onkin saatu tehtyä melkoisen komea valikoima eri mallisia ja värisiä uistimia kalojen ihmeteltäviksi. Vaapun valinnassa kannatta myös ottaa huomioon vaihtelevat keliolosuhteet. Hyvin monella järvellä kalastava väri vaihtuu kelin vaihtuessa, joten värivalikoima kannattaa pitää runsaana.

Valikoimastamme löydät itse valmistamamme Tunkkionki-vieheen lisäksi monia muita käsityönä valmistettuja vaappuja. Pyrimme helpottamaan uistimen valintaasi lisäämällä kunkin vaapun kohdalle mahdollisesti järviä, joissa kyseinen väritys on toiminut tai jonkinlaisen huomautuksen jos väri on suunniteltu erikoisesti esimerkiksi aurinkoisille keleille.

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy