Jerkit

Jerkit ovat luonnostaan uintiliikkeettömiä vaappuja, joissa kalastajan on itse luotava vieheelle uintiliike kädenliikkeillä ja kelaustyylillä. Jerkit ovat niittäneet mainetta eritoten isojen haukien kalastuksessa, jotka muilla välineillä ovat jääneet saamatta. Kalastusmuotona erittäin aktiivinen ja ei sovi lyhythermoisille 🙂 Vieheiden paino on varsin suuri, joten otathan huomioon vavan ja kelan välineistössäsi.

Jerkin valinnassa korostuu kalastettavan paikan syvyys ja ympäristö muutenkin. Jerkkejä on merkistä ja mallista riippuen ns. sukeltavia ja liukuvia malleja. Molempien mallien uitto tehdään eritavalla ja myös vesistön vaatimukset joudutaan ottamaan huomioon. Sukeltavat jerkit nimensä mukaan sukeltavat kun vavasta vedetään tai kelataan. Liikkeen loppuessa jerkki alkaa nousta pintaan kylkiään vilautellen. Jerkin painotuksella voi myös vaikuttaa vieheen nousunopeuteen. Tämän mallin jerkit eivät siis sovellu aivan matalimpiin vesiin.

Liukuville Jerkeille on tyypillistä sivulta sivulle liike (ns. juopon kävely) ja uintia voi myös tehostaa vavan liikkeellä. Tästä mallista on kelluvia ja uppoavia malleja, joista uppoavia malleja ei voi matalassa vedessä käyttää. Kelluvien mallien jerkit sopivat hyvin mataliin tai pohjakasvillisuutta omaaviin vesiin.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy