Takilat

Takila on vetouistelussa käytettävä apuväline, jolla viedään uistin syvälle nopeasti, tarkasti ja ennen kaikkea hallitusti. Takilassa käytetään yleensä lyijystä valmistettua 2-6kg painoista kuulaa, joka on yhdistetty vaijerilla tai erilaisilla dyneemilla itse takilaan. Näin ollen uistin menee melkein pystysuoraan veneen alapuolella, halutussa syvyydessä.

Tietyillä keleillä ja tiettyä kalaa haettaessa uistelija joutuu viemään uistimensa kirjaimellisesti pintaa syvemmälle saadakseen saalista. Pelkkien lyijypainojen ja syvääjälevyjen käyttö ei aina ole tarpeeksi nopeaa eikä myöskään syvyyden muuttuessa niin helppoakaan. Takilalla saat vietyä uistimesi juuri siihen syvyyteen kuin haluat ja nopeasti. Tarvittaessa voit asentaa erillisellä välilaukausijalla myös ns. välisyvyyksiin useampia siimoja. Näin ollen saat katettua monta syvyyskerrosta samanaikaisesti. Tämä tyyli on erittäin suosittua ja tehokasta etenkin lohen ja taimenen uistelussa.

Takiloita on nykyään manuaalisena ja myös sähköisenä versioina. Manuaalisessa versiossa käyttäjä muuttaa kampea kääntämällä kuulan syvyyttä kun taas sähköisissä sama tapahtuu nappia painamalla. Mobiiliaikakautta  elettäessä on nyt myös mahdollista ostaa erillinen osa sähköiseen takilaan, joka mahdollistaa myös aplikaatiosta takilan ohjaamisen. Helppoa, eikö vain? 🙂

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy