Siimat

Aktiivikalastuksessa käytettävät siima voidaan jakaa kolmeen ryhmään: monofiili-, kuitu- ja nanofilsiimat. Monofil-siima on kaikkein perinteisin siima uistelussa, heittokalastuksessa ja pilkkimisessä. Ominaista monofil-siimalle on sen venyvyys. Monofil-siiman alaluokkaan voidaan laskea kuuluvaksi fluorocarbon, joka ei veny yhtä paljon kuin normaali monofil ja kestää paljon paremmin esimerkiksi hauen julmia hampaita. Tästä syystä fluorocarbonia käytetään paljon perukemateriaalina.

Kuitusiima on yleistynyt viime vuosina heittokalastuksessa. Etenkin jigikalastuksessa se on venymättömyytensä vuoksi ehdoton siimavalinta. Kuitusiimat valmistetaan useista pitkittäisistä kuiduista yhdistämällä ne toisiinsa. Kuitusiima ei siis veny, joten kalastustuntuma vieheeseen pysyy erittäin hyvänä. Kuitusiimojen vetolujuudet ovat monofil-siimaan verrattuna moninkertaiset, joten kuitusiimojen siimapaksuudet ovat huomattavasti ohuemmat kuin monofililla. Tämä on myös yksi etu heittokalastajalle, koska heittopituudet kasvavat mitä ohuempi siima on. Kuitusiimojen ”liukkaus” asettaa haasteita solmun tekoon, joten solmun pitävyys kannattaa varmistaa ennen kalastusta. Palomar-solmu on yleisin kuitusiimassa käytetty solmu.

Nanofil-siima on uuden sukupolven tuhansista nanokuiduista valmistettu siima. Nanofil-kuidun kestävyys paksuuteen nähden on vielä rajumpi mitä normaalin kuitusiiman. Siima on myös erittäin liukas ja soveltuu erittäin hyvin avokeloihin.

Näytetään kaikki 79 tuotetta
0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy