Avokelat

Avokela eli haspeli on yleensä heittokalastuksessa käytettävä kela. Avokelan valinta tehdään kalastustyylin ja kohdekalana olevan kalan koon mukaan. Enemmän kalastavat antavat myös arvoa kelan keveydelle, joka korostuu esimerkiksi pitkien kalastuspäivien aikana, jolloin ranne tai koko käsi väsyy mikäli välineistö on liian raskasta. Ylisuurta kelaa ison kalan toivossa on siis turhaa ostaa. Nykyaikaiset materiaalit ovat muokanneet keloista pitkäikäisia ja kevyitä, joten kelan hankintaa kannattaa ajatella enemmän investointina kuin kulueränä.

Avokelojen kokoluokat ja niiden ilmoitustapa voivat vaihdella hieman eri valmistajien kesken. Yleensä kokoluokista puhutaan ”tuhat-koossa” eli esimerkiksi 1000,2000,3000 jne. Erilaisten kalastustyylien kokoluokkia ovat esim: UL-kalastus 500-luokan kelat, jigikalastus 1000-2000 luokan kelat, hauen heitto kalastus 2500-5000, merikalastus(esim norjassa) 6000-10000.

Laajasta valikoimastamme löydät varmasti käyttötarkoitukseesi sopivan kelan aloittelijasta kokeneempaan kalastajaan asti. Edustamiamme merkkejä ovat: Shimano, Abu Garcia, Penn, Okuma, Daiwa, Mitchell, Shakespeare ja Patriot. Kelat ja mallit uudistuvat kehittyvät joka vuosi, joten ei kannata tippua kehityksen kelkasta!

Kysy tarvittaessa lisätietoja ja apua asiakaspalvelustamme! Autamme mielellämme!

Näytetään kaikki 13 tuotetta
0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy