Toimitus- ja maksutavat

Kalaxi.fi sopimus-, tilaus-, toimitus- ja takuuehdot

Seuraavia ehtoja sovelletaan Kalaxi Fishing Oy:n ja sen asiakkaiden välisessä tapahtuvassa kaupassa.

Tiivistelmä ehdoista, mukana 10 tärkeintä kohtaa:

 • Kaikki tuotteet ja hinnat löytyvät verkkokaupastamme.
 • Kaikki tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat.
 • Maksutapana kotimaisten pankkien verkkomaksut sekä Amex, Visa ja Mastercard luottokortit.
 • Toimitustapoina valittavissa Matkahuolto Lähipaketti ja Matkahuolto jakopaketti. Ilmainen toimitus yli 100e tilauksilla Matkahuolto lähipakettina.
 • Tuotteen takuuaika on kulutajasuojalain mukainen ellei muuta mainita.
 • Ostokuitti tai laskukopio tulee säilyttää takuuta tai virhevastuuta varten.
 • Tuotteilla 14 päivän palautusoikeus mikäli tuote on käyttämätön (tuotetta ei saa ottaa käyttöön missään olosuhteissa).
 • Kaikki takuukorjaukset asiakaspalautuksena, siitä myöhemmin tarkemmin.
 • Takuu tai virhevastuu ei kata mm. tuotteen virittämistä tai ohjeiden laiminlyönnistä aiheutuvia vahinkoja.

Yksityiskohtaiset ehdot:

 1. Tilaaminen

1.1 Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa
– nimi, osoite, sähköpostiosoite, postiosoite sekä puhelinnumero.
b) Alle 18 -vuotiaan tulee ilmoittaa huoltajan nimi nimikentässä.
1.2 Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitusehtoihin, jotka koskevat toimituksia. Voimassa olevat sopimusehdot ilmenevät Kalaxi.fi:n kotisivulla.
1.3 Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu sähköpostilla. Asiakas sitoutuu tilauksen tekemisen jälkeen tarkkailemaan sähköpostiaan.
1.4 Tilauksen jättämisen jälkeen Kalaxi.fi ilmoittaa automaattisesti asiakkaalle sähköpostilla tilauksen tärkeimmät tiedot ja yhteystiedot.
1.5 Sitova kauppasopimus tulee voimaan kun asiakas on jättänyt tilauksen.
1.6 Varaamme oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä.
1.7 Kalaxi.fi:llä on oikeus valita asiakkansa.
1.8 Kalaxi.fin vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai maahantuontirajoituksista rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja mahdollisesti etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen.
1.9 Kaikki Kalaxi.fi myytävät tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tutustu huolellisesti tuotteen tuoteselosteeseen verkkosivuillamme.
1.10 Mikäli asiakas ei hyväksy tuotepaketin sisältöä, tulee hänen palauttaa tuote 14 päivän palautusoikeuden puitteissa tuote takaisin Kalaxi.fi:lle.
1.11 Selvissä tuotevirhetapauksissa Kalaxi.fi voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.
1.12 Kalaxi.fi ei ole vastuussa valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

 1. Hinnat

2.1 Hinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron.
2.2 Joidenkin tuotteiden yhteydessä on mahdollista saada ilmainen kuljetus tai alennettu kuljetus. Tämä on huomioitu tuoteselosteessa.
2.3 Toimituskulujen hinnoittelu lasketaan painon mukaan.
2.4 Kaikki verkossa näkyvät hinnat koskevat vain kotisivujemme kautta ostoskorilla tehtäviä tilauksia.
2.5 Mikäli tuotteen hinta on noussut tilauksen lähettämisen jälkeen, myymme tilatut tuotteet tilaushetken hinnalla. Kuitenkin mikäli tilaukseen tehdään muutoksia, määräytyy tuotteen hinta sen hetkisen hinnan mukaisesti.
2.6 Selvissä hintavirhetapauksissa Kalaxi.fi voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.

 1. Toimitus

3.1 Kalaxi.fi toimittaa tuotteitaan asiakkailleen yleensä 2-5 päivän käsittelyajalla. Mikäli jollain tuotteilla on toimitusaika pidempi, näistä kerrotaan tuoteselosteessa. Toimitusajalla tarkoitetaan aikaa kun tavara pakataan ja toimitetaan esim. postiin tai matkahuoltoon. Mikäli toimitusaika muuttuu jostain syystä pyrimme tästä ilmoittamaan asiakkaalle mahdollisimman pian.
3.2 Tavaran kuljetuksen aikana Kalaxi.fista asiakkaalle on vastuussa siitä tavaran kuljettaja, minkä asiakas on valinnut. Mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana, on siitä vastuussa tavaran kuljettaja.
3.3 Jos lähetät tavaraa meille päin, esim. takuuhuoltoon tai tuotepalautuksena, muista säilyttää palautusasiakirjat ja postin kuittikopio/seurantanumero. Kun lähetät meille päin tavaraa ole aina ensin yhteyessä Kalaxi.fi:iin.
3.4 Yhden tuotteen huono saatavuus ei velvoita Kalaxi.fi:a varaamaan muita samassa tilauksessa olevia tuotteita. Edellytämme että tilauksessa heti saatavilla olevat tuotteet pitää voida toimittaa kuluttajalla viimeistään kolmen viikon kuluttua tilauksesta ja kuluttajan täytyy hyväksyä huonosti saatavilla olevan tuotteen jälkitoimitus tai tuotteen tilauksen peruuttaminen.

 1. Maksuehdot

4.1 Toimitus tapahtuu kuluttajille maksamalla verkkomaksulla, etukäteen.
4.2 Etukäteen- tai verkkomaksulla maksetut rahat pitää käyttää kuuden kuukauden kuluessa tilauksen jättämisestä.
4.3 Osa maksutavoista voi edellyttää rekisteröitymistä asiakkaaksi.
4.4 Mikäli tilaus peruuntuu, rahat palautetaan asiakkaalle.

 1. Palautusoikeus

5.1 Meillä on 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus.
5.2 Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Tuotetta ei voi ottaa käyttöön.
5.3 Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Kuluttajalla on oikeus kokeilla tuotetta, mutta ei ottaa sitä käyttöön ilman palautusoikeuden menettämistä. Palautettava tuleekin olla myyntikelpoisessa täysin kunnossa. .
5.4 Määrätyillä tuotteilla ei ole lainkaan palautus- tai tilauksen peruutusoikeutta (mm. kaikki alennus ja poistotuotteet, huutokaupatut tuotteet, avatut ohjelmistot, lisenssit, erikoistilaustuotteet) jotka selviää tuoteselosteesta..
5.5 Palauttamisesta on sovittava etukäteen AINA!
5.6 Ostohetkeksi katsotaan se päivä jolloin paketti saapunut postiin tms. noudettavaksi. Asiakkaan velvollisuus on todistaa päivä jolloin paketti on saapunut postiin, esimerkiksi postin kuitin avulla.
5.7 Jos poikkeustapauksessa hyväksymme myyntikelvottoman tuotteen tai muuten puutteellisen tuotteen palautuksen, veloitamme omia kuluja vähintään 50% tuotteen hinnasta.
5.8 Tuotepalautukset aina:

 • Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna) ilman turhia merkintöjä
 • Mukana kopio kuitista/lähetteestä.
 • Mukana takuu- ja palautuslomake täytettynä (tulee lähetyksen mukana).
 • Viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä.
 • Emme lunasta maksamattomia luottopakettilähetyksiä (palautuksia tai takuukorjauksia). Palautukset tehdään niin, että asiakas ottaa ensin yhteyttä Kalaxi.fi:iin josta saa ohjeet asiakaspalautusta varten.
 • Kun lähetät meille jotain, muista pakata tuotteet hyvin.
  5.9 Aiheettomista palautuksista veloitamme kulut asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Viallisen tuotteen/osan etsiminen osapaketista on erillinen maksullinen palvelu.
  5.10 Puutteellisesti palautetut lähetetyt tuotteet (katso ohjeet yllä) lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin.
  5.11 Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen eikä mahdollisesti toisen tuotteen toimituksen myöhästyminen oikeuta saamaan toiselle tuotteelle pidempää palautusaikaa.
 1. Takuu

6.1 Pääsääntöisesti tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen kuuden kuukauden takuu. Takuu on myyjän tai aikaisemman myyntiportaan vapaaehtoisesti antama lisäsitoumus.
6.2 Takuu-aika alkaa kuitissa tai laskussa olevasta päiväyksestä ja kestää kuitissa määritellyn ajan kuukausina. Tuotteen takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.
6.3 Mikäli tuotteen valmistaja, maahantuoja tai valtuuttama huoltoliike tarjoaa tuotteelle takuun, rajoittuu Kalaxi.fi:n velvollisuus hoitaa tuotteen takuu aina kuluttajasuojalain 5. luvun yleisiin virhesäännöksiin. Listan tuotteiden takuun ja teknisen tuen antajista löytyy kuitista, laskusta, hinnastosta tai palautuslomakkeesta.
6.5 Kaikki takuupalautukset testataan ensin ja suoritetaan odottaessa tai pikatakuuna vain lisämaksusta.
6.6 Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.
6.7 Emme lunasta maksamattomia, postiennakko- tai luottopakettilähetyksiä (palautuksia tai takuukorjauksia), palautuksissa ja takuuasioissa yhteys Kalaxi.fi:n.
6.8 Tuotteet takuuhuoltoon aina:

 • Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna).
 • Mukana kopio kuitista, lähetteestä tai laskusta.
  6.9 Aiheettomista palautuksista tai takuukorjauksista veloitamme kulut asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Palautus tai takuukorjaus on aiheeton mm. jos tuote ehjä, ei takuu- tai palautusajan piirissä tai palautus/takuukorjauksen määritelmä ei muuten täyty Viallisen tuotteen/osan etsiminen osapaketista on erillinen maksullinen palvelu.
  6.10 Puutteellisesti takuuhuoltoon lähetetyt tuotteet (kts. ohjeet yllä) lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin.
 1. Toimitus- ja tuotetietovirheet, yhteensopivuusongelmat ja reklamaatiot

7.1 Ongelmatapauksissa ota yhteyttä aina Kalixi.fi:iin.
7.2 Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.
7.3 Mahdolliset reklamaatiot täytyy lähettää meille 14 päivän sisällä ostohetkestä (mukaanlukien pyhäpäivät ja viikonloput). Reklamaation mukana täytyy olla kopio ostoskuitista (myös sähköpostilla tullut versio kelpaa), kuitinnumero sekä asiakkaan tilinumero. Puutteellisesti tai myöhässä tehtyjä reklamaatioita ei käsitellä. Reklamaation käsittelyaika on yleensä 2-4 viikkoa. Reklamaation suuruus eli korvattavan summan pitää olla vähintään 50 euroa, sitä pienempiä reklamaatioita ei käsitellä.
7.4 Mahdolliset yhteensopivuusongelmat pitää ratkaista 14 päivän palautusajan/reklamaatioajan puitteissa ja kaupan purkuoikeus yhteensopivuusongelmien takia on rajoitettu samaan 14 päivään. Tämän jälkeen takuu ei kata tuotteiden (meiltä tai muualta ostettujen) välisiä yhteensopivuusongelmia, eikä kauppaa voi yhteensopivuusongelmien takia purkaa.
7.5. Kaikki kaupan purkamiset ja alennukset suositellaan aina sovittavaksi kirjallisesti (esim. sähköpostilla). Puhelimessa tai suullisesti tehtyjä kaupan purkamisia tai alennuksia voi olla myöhemmin jälkikäteen vaikea tarkistaa tai varmentaa.

 

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy