Kiirettä pitää

Aika edellisestä kirjoitusesta tähän hetkeen on ollut ainakin kolmelle pieksämäkeläiselle miehelle kiireinen. Vietimme liikkeemme avajaisia 8.6.2015. Tätä tapahtumaa edelsi luonnollisesti melkoinen tavaran liikuttelu-urakka. Omia vaappujamme oli kevään mittaan myyty messuilla varsin hyvin ja varastomme olivat aivan lopussa. Meidän oli siis keksittävä jostain aikaa pystyttää liikettä ,tehdä vaappuja ja opaskeikkoja, hoitaa muita lupia yms. pakollisia juttuja toiminnan aloittamiseksi. Perheetkin meiltä kaikilta vielä toistaiseksi löytyy, joten heilleikin oli yritettävä kertoa jotain muutakin kun,että isillä on nyt vähän kiire.
Helpotusta tilanteeseen ei suinkaan luonut edellisenä viikonloppuna järjestetyt Hauen kalastuksen EM-kilpailut Oulunjärvellä, joihin otimme osaa.
Heikki, Suomalan Sepe ja Venäläisen Niko menivät paikan päälle reenaamaan perjantaina. Reenaaminen tapahtui kaverilta lainatulla veneellä, koska Alutrollia tarvittiin perjantai-iltana opaskeikalla. Jannen oli tarkoitus ajella oulunjärvelle lauantai aamuksi, kunhan saisi keikan hoideltua perjantai-iltana pois alta. Tuuliennusteet lupasivat vielä oman lisämausteensa isoihin, etenkin sunnuntaille. Sakun oli uhrauduttava kaupan vuoksi ja hän jäi viimeistelemään kauppaa tulevia avajaisia varten.
Ensimmäinen kisa-aamu valkeni ihan mukavissa tunnelmissa ja kelissäkään ei ollut vielä valittamista. Edellisen päivän reeni ei antanut aihetta henkselien paukutteluun. Päätimme luottaa vaistoomme ja samassa majoituksessa yöpyvien Orjatar-uistimen porukan (Sotikov,Lehikoinen,Vidgren,Huurinainen ja Vatanen) reeni kokemuksiin ja aloittaa uistelun Käkilahden etelän puoleiselta suulta. Paikka osoittautui melko hiljaiseksi pl. yhtä 5kg haukea, joka loppujen lopuksi osoittautuin reissun suurimmaksi kalaksemme.

Puolentoista tunnin jälkeen pomppasimme paikkaan nro. 2. Sama homma jatkui myös siellä eli kalaa harvakseltaan kyytiin. Tahti oli kuitenkin aivan liian hidas,joten romut ylös ja vene liukuun. Kolmannessa paikassa ei juuri muutosta tapahtunut, ainoa hilpeyttä aiheuttanut asia oli 52cm taimen joka kävi pyörähtämässä veneessä. Siinä vaiheessa uskoimme, että Ärjänpuoli järvestä ei tänään ole se juttu, joten päätimme lähteä kokeilemaan Niskan puolelta. Aloitimme Alassalmen lossilta ja lopetimme Ykspiston vierelle ilman ainuttakaan tärppiä!!
Kello raksutti liian kovaa vauhtia eteenpäin ja Igloossamme oli vasta alle 20kg haukea. Viimeisenä oljenkortena 1,5h ennen kisan loppua päätimme vaihtaa syvyysaluetta, joten suuntasimme Niskan puolella matalaan veteen. Melko äkkiä huomasimme, jotta viimeinen oljenkortemme alkoi toimimaan tällä kertaa, kun haukea alkoi nousta kyytiin varsin mukavasti. Kala ei ollut suurta, mutta kuitenkin ihan mukavaa mittahaukea.
Hekstisen puolitoistatuntisen jälkeen suuntasimme puntarille. Puntarilla ei aiempien vuosien kaltaisia mahtisäkkejä näkynyt,joten emme olleet ainoita, jotka olivat olleet tukalassa paikassa. Puntari pysähtyi karvan alle 50kg, joten viimeiseen 1,5h aikana kerkesimme lappaa yli 30kg haukea kyytiin. Sijoitus ei ollut kuitenkaan varsin mairitteleva ja niissä jäimme niinkin kauaksi kuin 20. Päivästä jäi loppujen lopuksi oikein hyvä maku varsinkin seuraavaa päivää ajatellen.

Päivä nro. 2 alkoi sellaisena kuin sen ennustettiinkin alkavan; tuulisena. Kipparikokouksessa varoiteltiin jopa yli 1,5m aalloista. Onneksi tuleva kalapaikkamme sijaitsi sen verran suojassa,että siihen ei käy tuuli ihan suoraan selältä.
Kisan alettua jatkoimme siitä mihin olimme edellis päivänä jääneet. Muutimme hieman välineistöämme ja jätimme takilat pois ja laitoimme keulaan kaksi säippää. Näin ollen matalassa pyöriminen olisi tehokkaampaa.Kokonaista säippäsettiä emme voineet tehdä, koska meillä oli mukana vaan lankkuvehkeet.
Kalaa nousi tasaista tahtia,mutta isommat kalat loistivat edelleen poissaolollaan. Päivän suurin ei venyttänyt vaakaa edes yli 2,5kg. Päivän mittaan meidän ei tarvinnut vaihtaa paikkaa vaan ykköspaikan hiljentyessä vaihdoimme siitä hieman sivuun. Puskaradio kertoi, että kalan syönti muihin veneisiin oli edellispäivää heikompi, joten odotuksemme alkoivat nousta. Puntarilla totesimme puskaradion pitäneen paikkaansa. Kalan ollessa pientä saaliiksi muodostu vajaa 45kg haukea.
Tulosten varmistuessa huomasimme päivän olleen melkein onnistunut. Joensuun miehet vetivät n.1 hauen verran paremmin eli sijoituimme toiseksi eron ollessa alle 1000 pistettä. Kahden päivän yhteistuloksissa kipusimme hienosti 14 sijaa ollen kuudensia. Palkintojen jaon jälkeen oli mukavaa aloittaa siirtyminen kohti pieksämäkeä ja seuraavana päivänä olevia liikkeen avajaisia.

Jaa tämä sivu!

About the Author : kalaxi

0 Comment

<div class="title">Leave a Comment</div>

0
Connecting
Please wait...
Lähetä viesti

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Nimesi
* Email
* Otsikko
Aloita keskustelu

Täytä tiedot niin pääset keskustelmaan asiakaspalvelumme kanssa.

Nimesi
* Email
* Kirjoita kysymyksesi
Asiakaspalvelu chat
Palaute

Auta meitä palvelemaan paremmin! Jätä palautetta asiakaspalvelustamme.

Onnistuimmeko vastaamaan kysymykseesi?
Kalaxi Fishing Oy